Activitats que en general tenen orientació competitiva entre els participants, jugadors simulats, o tasques establertes.
Jocs per pensar, tipus trencaclosques, enigmes, jocs de paraules, i d'altres de semblants.
Manuals, instruccions, programes de qualsevol joc de cartes.
Els jocs de rol que es juguen sobre una taula, amb daus i un director de joc. Els anomenats jocs de rol constitueixen una variant de joc de societat relativament recent, doncs arrelen tècnicament a principis dels 1970 de la mà del creador del joc de rol més famós, Gary Gigax. En certa mesura, els jocs de rol neixen com a conseqüència de l'impacte produït per El Senyor dels Anells en el món de la literatura de ficció, amb l'ànim de recrear l'ambientació i emocions d'un univers fantàstic de gran vividesa. Però en darrer terme potser hauríem de dir que els jocs de rol prenen els seus orígens dels contes a la vora del foc... doncs un joc de rol no és més que això: un conte, una fàbula que el narrador adreça a la seva audiència; sols que -i aquesta és la quintaessència del rol- els espectadors en són alhora participants, tot imaginant les accions dels protagonistes a mida que el narrador va desgranant la història, i alterant la història mateixa amb les conseqüències d'aquestes accions. D'aquesta forma, la narració es va desplegant i desenvolupant per ella mateixa, mercès a l'esforç imaginatiu i interactiu de tots plegats. El joc de rol afegeix l'aventatge que generalment no cal que els participants coneguin les regles de joc, la mecànica que regula l'èxit o fracàs de les accions; és el narrador qui les utilitzarà constantment, tot reconvertint-ne els resultats en narració. Allò que més importa en un jugador de rol és la seva imaginació i capacitats interpretatives; per això és que aquest joc es fa dir "de rol": és a dir, d'interpretació, d'actuació. Com una pel·lícula o una obra de teatre, però reescrita a cada moment pels protagonistes.
Manuals, instruccions i programes de qualsevol joc de taula (jocs de taulell).
Jocs per a infants.
Jocs que es juguen a través de la xarxa, contra altres jugadors o monousuari.
Jocs per a qualsevol tipus de plataforma, en el qual hi intervé una pantalla (per a ordinadors, consoles, emuladors, etc.).