Tant problemàtiques que afecten als Països Catalans, com problemes d'àmbit global i internacional. Guerres, violència, epidèmies, atacs a la llengüa, canvis polítics...
Entreu només llocs web en català sobre problemàtiques.
Protecció dels animals i, sobretot, agrupacions que s'hi dediquen. Si es tracta d'abusos d'animals de companyia, mireu /Lleure/Animals. I si va de fauna salvatge, a /Ciència i Tcnologia/Biologia/Zoologia, o bé a /Ciència i Tecnologia/Medi Ambient.
Protecció dels animals i, sobretot, agrupacions que s''hi dediquen. Si es tracta d''abusos d''animals de companyia, mireu /Lleure/Animals. I si va de fauna salvatge, a /Ciència i Tcnologia/Biologia/Zoologia, o bé a /Ciència i Tecnologia/Medi Ambient.
El dèficit fiscal, o desequilibri fiscal, és la situació econòmica en què un poble, una nació o un conjunt de ciutadans paga més impostos del que rep posteriorment en concepte de contrapartides, ja sigui en infraestructures, serveis, inversions, subvencions, transferències, etc. Aquesta diferència negativa s'anomena dèficit fiscal. En qualsevol societat s'apliquen polítiques econòmiques que comporten redistribucions de diners per poder equilibrar les poblacions més pobres amb les més riques. Ara bé, cal que aquesta diferència negativa no sigui molt desfavorable amb la part més rica, ja que pot provocar una situació d'injustícia econòmica important.
Entenem com 'ecologisme' aquell conjunt d'idees i de pràctiques (i de moviments) socials i polítiques que tenen com a propòsit la divulgació i la defensa de l'equilibri ecològic, o dit d'una manera més genèrica, del 'medi ambient'. Aqui recollirem, però, a més de llocs pròpiament 'ecologistes', altres relacionats amb la gestió (social, política i econòmica) del medi ambient des d'una pespectiva de sostenibilitat (es a dir, procurant la satisfacció de les necessitats presents tenint en compte les futures). En funció, d'això, dintre d'aquesta categoria distinguirem * associacions, organitzacions, recursos i campanyes "no governamentals" * administracions amb competències ambientals * empreses i llocs relacionats amb la gestió ambiental
Si la pàgina que voleu enviar és de caire predominantment científic i tècnic, poseu-la sota World/Català/Ciència i Tecnologia/Medi Ambient Gràcies.
Visions crítiques amb aquest esdeveniment, per l'especulació i el fals ús de conceptes com diversitat o sostenibilitat.
Guerres i conflictes.
Entreu només llocs web en català relacionats amb la problemàtica de la Guerra a Iraq, el conflicte del Golf Pèrsic i les seves respectives manifestacions arreu del món.
Pàgines relacionades amb els problemes realcionats amb l'habitatge, cases ocupades i campanyes contra promocions urbanístiques.
Apartat per llistar totes aquelles problemàtiques relacionades amb el tema de la llengua, des de campanyes de promoció a iniciatives secessionistes.
Els Papers de Salamanca són un conjunt de documents de procedència catalana que van ser confiscats pel règim feixista durant l'ocupació militar dels Països Catalans (1938–1939) i que actualment estan dipositats a l'Archivo General de la Guerra Civil Española, amb seu a Salamanca, i que s'agrupen en tres blocs: a) La documentació política i administrativa produïda i rebuda per les administracions públiques en l'exercici de les seves competències (els organismes de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments). b) La documentació produïda i rebuda per les persones jurídiques en l'exercici de les seves funcions: organitzacions i partits polítics, sindicats, associacions, centres, ateneus, lògies maçòniques i altres entitats molt diverses. c) La correspondència i altres documents produïts i rebuts per persones físiques: polítics, escriptors, professors universitaris, artistes, sindicalistes, fotògrafs, impressors, pedagogs, etc.
Llocs web sobre propietat intel·lectual.
Tancament de les emissions de TVC.
Informacions sobre grups terroristes, atacs i atemptats que sacsegen qualsevol punt del món.