Kategorija za web-sjedišta iz područja religija i duhovnih koncepata. Pod religijom se podrazumijeva sustav uvjerenja i bogoštovlja neke zajednice koja svoju vjeru izražava zajedničkim mitovima, naukom, moralnim učenjem, obredima ili spomen-činima na neke povijesne događaje (definicija iz knjige "Religije svijeta", Kršćanska sadašnjost i Grafički zavod Hrvatske, Zagreb, 1991.). Za razliku od religija, drugi duhovni koncepti zastupaju individualistički odnos prema božanskom biću, sa ili bez izravnog utjecaja neke organizacije ili od nje postavljenih obvezatnih stavova.
Kategorija za web-sjedišta religije Bahá'i.
Kategorija za web-sjedišta s područja budizma.
Kategorija za web-sjedišta iz područja ezoterije i okultizma.
Kategorija za web-sjedišta iz područja hinduizma.
Kategorija za web-sjedišta iz područja islama.
Kategorija za web-sjedišta o jogi.
Kategorija za web-sjedišta koja sadrže kazala (direktorije, kataloge) stranica o religiji i duhovnosti.
Kazala koja se tiču samo jedne religije ili duhovnosti treba prijaviti u odgovarajuću kategoriju koja se odnosi na dotičnu religiju ili duhovnosti. Npr. kazala katoličkih stranica treba prijavitu u "World: Hrvatski: Društvo: Religija i duhovnost: Kršćanstvo: Katolicizam: Kazala".
Kategorija za web-sjedišta koje se odnose na vjeru u Isusa Krista, kršćanske zajednice (mjesne crkve), življenje vjere, Bibliju.
Kategorija za web-sjedišta is područja New Agea. New Age je decentralizirani duhovni pokret kojeg karakterizira individualni pristup duhovnosti te odbacivanje čvrsto postavljenih religioznih doktrinâ i dogmi. Pripadnici tog pokreta nemaju zajednički skup vjerovanja no dijele jednu optimističku vjeru u budućnost, duhovni napredak i otvoreni su za netradicionalne oblike duhovnosti. Vjerovanja New Agea često uključuju neke elemente različitih tradicionalnih religija (budizma, hinduizma, kršćanstva, židovstva, i dr.) i spajaju ih s alternativnim duhovnostima i duhovnim praksama (astrologija, ezoterija, gnosticizam, joga, reiki, teozofija, univerzalizam, itd.) te znanstvenim disciplinama (ekologija, zaštita okoliša, psihologija, moderne teorije u fizici). Ponekad je teško razlučiti pripada li neka duhovnost u New Age ili ne. U osnovi, New Ageom se ne smatra vjerovanje u paranormalne sposobnosti, izvanzemaljske civilizacije, traženje jednog osobnog boga, proročka vjerovanja, biblijska vjerovanja. Svaka sekta ili kult koja se smatra jedinim putom, ili koja svoje članove smatra izabranima, posebnima ili iznad drugih ljudi, po definiciji ne spada u New Age.
Kategorija za web-sjedišta iz područja raznih metoda za proricanje budućnosti (astrologija, bioritam, gatanje, rašljarstvo, itd.).
Kategorija za web-sjedišta koja iznose gledišta suprotna nekoj religiji ili duhovnosti.
Kategorija za web-sjedišta iz područja židovske vjere.