Een computer is een
"elektronische informatieverwerkende machine die door een intern programma, een reeks gecodeerde instructies, wordt bestuurd."
Uit Van Dale Taalweb. Naast informatie over computers en internet, omvat deze categorie ook computer- en internetbedrijven.
Meld a.u.b. uitsluitend sites in de Nederlandse taal aan die gewijd zijn aan Distributed Computing.
Indien u standaardsoftware ontwikkelt en verkoopt kunt u uw site aanmelden in de juiste subcategorie onder World: Nederlands: Computers: Software.
Computerbeveiliging gerelateerde onderwerpen. Informatie over virussen, firewalls, privacy en hackers, maar ook bedrijven die diensten aanbieden om computers te beveiligen tegen dit soort aanvallen.
Meldt alstublieft geen Engelstalige sites aan in deze categorie

CAD

Computer Aided Design. Oftewel: Ontwerpen geholpen door een computer. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt door industrieel ontwerpers.
Door de rekenkracht van vele duizenden computers wereldwijd te combineren kunnen enorm grote wiskundige vraagstukken zoals het oplossen van een encryptie sleutel of het berekenen van een optimale indeling van een meetinstrument. Een klein programmaatje (een zogenaamde "client") draait op locale machines, en rekent tijdens ongebruikte computertijd aan het projekt, zonder dat de gebruiker hier last van ondervindt.
Meld a.u.b. uitsluitend sites in de Nederlandse taal aan die gewijd zijn aan Distributed Computing.
E-boeken zijn digitale bestanden met daarin de inhoud van een boek of een ander werk van een auteur.
Overzicht van alle mogelijke opleidingsvormen, instellingen en organisaties inzake computers, software, paketten, handleidingen, ICT.
De website die U aanbrengt dient in te staan voor een breed gamma aan computeropleidingen of edukatieve informatie, hetzij algemeen, hetzij meer specialistisch. Indien U bvb. een breed gamma opleidingen geeft, specifieer dan graag uw specialisatie - de soort opleiding of edukatieve vorm inzake computers die U inschat als zijnde vrij uniek voor uw landsgebied.
Een emulator is een computerprogramma dat een bepaald computersysteem zoals een PC, Macintosh of Sun Workstation of een besturingssysteem zoals Windows kan nadoen.
Informatie over het ontstaan en de evolutie van de computer.
Alles wat op een beeldscherm of display afgebeeld kan worden, afgezien van tekst, cijfers en symbolen.
Hackers zijn mensen die zoveel mogelijk willen leren over de mogelijkheden van computersystemen, om ze naar hun hand te zetten en effectiever te kunnen gebruiken.
Sites met illegale software (warez) nemen wij niet op.
Alles gerelateerd aan hardware voor computer, technische ondersteuning en productrecensies inbegrepen.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Alfabetische of gerubriceerde lijsten met links over computers en automatisering.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • De wetenschappelijke kant van computers. Sites over onderwijs, onderzoek en projecten.
  Niet-wetenschappelijke computercursussen en opleidingen kunnen worden aangemeld in World: Nederlands: Computers: Educatie.
  Deze categorie is bedoeld voor Nederlandstalige informatieve sites over domeinnamen en sites van bedrijven die zijn gespecialiseerd in internetdomeinen. Domeinregistratie als nevenactiviteit van bijvoorbeeld hosting of ontwerp is geen reden om hier ook opgenomen te worden. In dergelijke gevallen kunt u uw site aanmelden in World: Nederlands: Computers: Internet: Commerciële_Diensten onder Webhosting of Webontwerp.
  Mobiele computers zoals notebooks/laptops, handhelds/PDA's en informatie over mobiel internetten.
  Meld in deze categorie geen sites aan met betrekking tot mobiele telefonie. https://curlie.org/World/Nederlands/Zakelijk/Telecommunicatie/Mobiel/ is hiervoor bedoeld.
  Een combinatie van tekst, grafische afbeeldingen, geluid en video.
  Deze categorie bevat links naar sites met als hoofddoel nieuws te leveren over computers en gerelateerde onderwerpen. Zoals nieuwsdiensten, boeken, tijdschriften en e-zines.
  Ontwikkeling waarbij vrije broncode en vrije verspreiding centraal staat.
  In deze categorie mag je enkel websites aanmelden die Nederlandstalig zijn en inhoud bevatten die over programmeren gaat. Commerciële websites van bedrijven die hun programmeerkunsten aanbieden kunnen aangemeld worden in de categorie World/Nederlands/Computers/Bedrijven/Software-ontwikkeling. Websites zonder inhoud, met enkel links naar andere (meestal Engelstalige) websites zullen bij het aanmelden meestal geweigerd worden.
  Gedetailleerde instructies om een computer te bedienen. De term is bedacht om een verschil te maken tussen de instructies (het programma) en de hardware.
  Meld hier alleen software aan met betrekking tot financiële administratie. Programma''s met betrekking tot financiële planning dienen aangemeld te worden in Software/Bedrijfsprocessen.
  Het type computer of besturingssysteem waarop een software applicatie draait. Een aantal veel voorkomende platforms zijn de PC, Macintosh en Unix.
  Meld hier alleen sites aan met betrekking tot de Commodore Amiga. De overige computers van Commodore dienen in World:Nederlands:Computers:Systemen:Commodore aangemeld te worden.
  Technieken en toepassingen die de gebruiker een andere, virtuele, realiteit voorschotelen. Het weergeven van drie-dimensionale ruimten en objecten op de computer op een realistische en natuurlijke manier.