Deze categorie is bedoeld voor Nederlandstalige informatieve sites over domeinnamen en sites van bedrijven die zijn gespecialiseerd in internetdomeinen. Domeinregistratie als nevenactiviteit van bijvoorbeeld hosting of ontwerp is geen reden om hier ook opgenomen te worden. In dergelijke gevallen kunt u uw site aanmelden in World: Nederlands: Computers: Internet: Commerciële_Diensten onder Webhosting of Webontwerp.
Programma's en platformen om via het internet bestanden uit te wisselen.
Meld alstublieft in deze categorie alleen informative sites aan die gerelateerd zijn aan het uitwisselen van bestanden via internet.
Het internet als platform voor streaming content.
In dit onderdeel horen alleen de chat-indexen thuis, voor chatboxen en chat-gerelateerde sites kunt u uw site aanmelden bij World: Nederlands: Computers: Internet: Chat

 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Bedrijven in de internetbranche.
  Domain, de tekst waarmee een specifieke internet-host wordt aangeduid. Domeinnamen zien er als volgt uit: server.organization.type (www.dmoz.nl) en worden omgezet in internet-adressen door Domain Name Servers.
  Deze categorie is bedoeld voor Nederlandstalige informatieve sites over domeinnamen en sites van bedrijven die zijn gespecialiseerd in internetdomeinen. Domeinregistratie als nevenactiviteit van bijvoorbeeld hosting of ontwerp is geen reden om hier ook opgenomen te worden. In dergelijke gevallen kunt u uw site aanmelden in Nederlands: Computers: Internet: Commerciële Diensten onder Webhosting of Webontwerp.
  Hier vermelde sites bieden een overzicht van dingen die je gratis via het internet kunt verkrijgen.
  De volgende sites worden niet opgenomen in deze categorie:
  • Websites die een opsomming geven van affiliate (betaalde) links, zonder originele inhoud zullen niet worden opgenomen.
  • Verzamelingen van banners.
  • Talrijke pop-ups, mirrors of redirects.
  Meld alstublieft in deze categorie alleen sites aan die voldoen aan de volgende omschrijving: Nederlandstalige sites die grote hoeveelheden unieke informatie bevatten over marketing op het Internet dan wel een uitgebreide linkresource vormen op dit gebied. De sites dienen veel informatie te bevatten voor (marketing-) studenten, onderzoekers en Internet marketeers.
  Activiteiten, toepassingen en hulpmiddelen die plaatsvinden op het gedeelte van het internet dat bekend staat als het World Wide Web.
  Meld hier alleen Communities aan met diverse elementen. Sites met uitsluitend of hoofdzakelijk een chat-, forum- of weblogfunctie worden opgenomen in de daarvoor bedoelde categorie. Sites met diverse elementen die aangeboden worden door de site (anders dan gevormd door de gebruikers), worden geplaatst in Webportalen.
  Informatie over internettoegang en bedrijven die door middel van de tv-kabel, telefoonlijn of een huurlijn toegang bieden tot het internet.
  User's Network, netwerk voor de uitwisseling van nieuwsgroepberichten.
  Deze categorie bevat allerhande informatie en diensten die te maken hebben met het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en promoten van websites.
  In deze rubriek worden nauwelijks sites opgenomen! Zoek de juiste rubriek om de site aan te melden. Dit voorkomt grote vertragingen! Bedrijven die meer aanbieden dan alleen hosting, b.v. ontwerp en promotie, worden opgenomen in de categorie voor webdesign.
  De categorie Zoeken bevat hulpmiddelen bij het vinden van specifieke informatie of websites op internet.
  Deze hoofdcategorie bevat bronnen over zoeken, algemene informatie over zoeken en zoekcursussen. In deze rubriek worden geen aparte zoekmachines, metazoekmachines, webindexen, start-/linkpagina''s of e-mailgidsen opgenomen. Daarvoor bestaan bij DMOZ andere categorieën:

  Zoekmachines

  Metazoekmachines

  Webgidsen

  Linkpagina''s

  E-mailgidsen