Allerlei ontspanningsmogelijkheden of vrijetijdsbestedingen.
Hier worden alleen algemene overzichtssites over recreatie opgenomen. Als u een site over een speciaal soort recreatie wilt aanmelden of een site van een bedrijf, zoek dan een meer specifieke categorie op.
Oude kunstvoorwerpen.
Als uw website voornamelijk artikelen aanbiedt via het internet, dan kunt u deze aanmelden in World: Nederlands: Webwinkelen: Antiek en Curiosa.
Pretparken en andere mogelijkheden tot vermaak.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Deze categorie bevat sites die gericht zijn op hifi- en hometheater liefhebbers. (Web-)winkeliers, fabrikanten en distributeurs worden hier niet vermeld.
  Geen caraudio, navigatieystemen, bruiloftsbandjes of percussie workshops, maar wel nieuws uit de wereld van de (consumenten) hifi- en video, net als productinformatie over versterkers, cd-spelers, AV-receivers, luidsprekers, ...

  Autorijden, auto's en verwante onderwerpen.

  Informatieve, recreatieve en fan-sites over eten en drinken met onderwerpen zoals bijvoorbeeld de geschiedenis, humor en wetenswaardigheden.
  Deze categorie is bedoeld voor informatieve, recreatieve en fan-sites over eten en drinken.

  meer informatie (alleen voor redacteuren)

  Een overzicht van websites over feesten en het organiseren van een feest.
  Het volgen van deze richtlijnen zal ons helpen met het zo spoedig mogelijk toevoegen van uw site in de index.

  meer informatie (alleen voor redacteuren)

  De hobby van het verzinnen en ontwikkelen van een fictieve geografische eenheid.
  Alle sites over verzonnen plaatsen, landen en werelden zijn hier welkom. Als de site zich ook richt op het spelen van een rollenspel dat in dat land, hoort de site thuis in World/Nederlands/Spellen/Rollenspellen.
  Tamme dieren die voor het nut of de gezelligheid worden gehouden, zoals honden, katten en vogels.
  Als uw site voornamelijk producten of diensten aanbiedt via het internet, kunt u deze aanmelden in World: Nederlands: Webwinkelen: Huisdieren.
  Deze categorie bevat sites die bestanden(jpg, exe, mpg, enz.) aanbieden die humoristisch getint zijn.
  Het opvoeren "re-enactment" van historische gebeurtenissen.
  Motorrijden, motoren en verwante onderwerpen.
  Als uw site voornamelijk producten of diensten aanbiedt via het internet, kunt u deze aanmelden in World: Nederlands: Webwinkelen: Vervoermiddelen: Motorfietsen.
  Beweging voor natuurlijke lichaamscultuur, waarbij men zich o.a. naakt aan licht en lucht blootstelt.
  Deze categorie gaat over naturisme en niet over sex. "Adult" sites kunt u aanmelden onder Adult/World/Nederlands.
  Alle vormen van recreatie in de buitenlucht.

  Hier graag alleen sites aanmelden over fietsroutes, fietstechniek, toerclubs, homepages over fietsen, en andere niet elders te plaatsen fiets-sites.


  Bromfietsen, zie World/Nederlands/Recreatie/Motorfietsen/Bromfietsen/Fietsvakanties, zie World/Nederlands/Recreatie/Reizen/Actieve_Vakanties/Fietsen/


  Fietswinkels, zie https://curlie.org/World/Nederlands/Webwinkelen/Vervoermiddelen/Fietsen_en_Bromfietsen/

  Iemand die een zendinstallatie heeft en met soortgelijke personen contacten maakt en personen die uitsluitend deze signalen ontvangen door middel van ontvangstapparatuur.
  Meld uitsluitend nederlandstalige websites aan die informatie bieden over de 27 Mhz band of daarmee gerelateerd zijn.
  Deze categorie bevat Nederlandstalige sites over reizen in het buitenland en sites van/over accommodatie in binnen- en buitenland.
  De meeste sites horen niet op dit topniveau, maar in één van de subcategorieën. Sites die primair gericht zijn op de verkoop van reizen komen in één van de subcategorieën, ook al bevatten ze veel algemene reisinformatie. Sites over een specifiek land worden opgenomen in de categorie Regionaal. Sites over reizen in Nederland en België worden opgenomen in Regionaal: Nederland: Reizen en Toerisme en Regionaal: België: Reizen en Toerisme.
  Deze categorie is alleen voor websites met informatie over roken in al zijn aspecten.

  Bedrijven die producten verkopen worden hier niet opgenomen. Deze gaan naar webwinkelen als ze online verkopen of naar hun vestigingsplaats onder Regionaal indien ze verkopen via een fysieke locatie.

  Websites over de verslavingsaspecten komen niet hier maar onder Verslaving.

  Websites van producenten, groothandels en importeurs dienen onder Zakelijk aangemeld te worden.

  Internationale jeugdorganisatie, ook bekend als padvinderij of verkennerij.
  Welkom Bij Scouting - Nederlands. Hier vind je alles wat Vlaamse scoutsgroepen aangaat, en een heleboel links naar de organisaties zelf.
  Overzichtssites over uitgaan, met name "stappen" langs horeca-gelegenheden en disco's en het bezoeken van concerten.
  Alleen overzichtssites worden hier opgenomen. Individuele horeca-gelegenheden kunnen hun site aan te melden in de vestigingsplaats die u kunt vinden via World: Nederlands: Regionaal. Voor theaters en muziekfora zie de @-links.
  Alles over activiteiten die te maken hebben met het bijeen brengen van objecten die op een of andere manier een onderlinge verwantschap vertonen (oftewel verzamelen). De objecten kunnen door de mens gemaakt zijn, zoals postzegels of speelgoed, maar kunnen ook van natuurlijke oorsprong zijn, zoals schelpen of zand. De vermelde sites bieden informatie over de aanschaf, presentatie, identificatie en het behoud van de verzamelingen.
  Meld alstublieft in deze categorie alleen sites aan over munten.
  Let op: online winkels worden niet hier opgenomen. Deze dient u aan te melden in World: Nederlands: Webwinkelen: Recreatie en Hobby''s