Nederlandstalige sites die betrekking hebben op spellen.
In deze rubriek worden Nederlandstalige sites opgenomen die betrekking hebben op spellen. Graag de juiste subcategorie uitzoeken voor het aanmelden van een website. Sites die spellen verkopen, moeten niet hier worden aangemeld maar in Nederlands: Webwinkelen: Speelgoed en Spellen: Spellen
Nederlandstalige sites die betrekking hebben op computerspellen.
In deze rubriek worden Nederlandstalige sites opgenomen die betrekking hebben op computerspellen. Als een site geheel of grotendeels past in een van de subrubrieken, zoals "Cheats en Hints" of "Tijdschriften en E-zines", meld de site dan niet hier aan maar in de desbetreffende subrubriek. Sites die computerspellen verkopen, moeten niet hier worden aangemeld maar in World/Nederlands/Webwinkelen/Speelgoed_en_Spellen/Spellen/Computerspellen/
Nederlandstalige sites die betrekking hebben op virtuele (printbare of interactieve) en/of fysieke doolhoven (bv. maïsdoolhoven).
Meld hier alleen Nederlandstalige sites aan die betrekking hebben op virtuele (printbare of interactieve) en/of fysieke doolhoven (bv. maïsdoolhoven). Fysieke doolhoven kunnen ook worden aangemeld in het regionale gedeelte van de directory, onder de gemeente waar de doolhof gevestigd is.
Nederlandstalige sites die betrekking hebben op gokspellen.
Meld hier GEEN affiliate-sites aan, deze worden NIET opgenomen.

Lees de voorgaande zin zonodig opnieuw; het bespaart u en ons tijd en frustratie!

Overzichten van links naar sites over spellen.

Websites met collecties van spelletjes zijn geen indexen en horen daarom niet hier thuis maar wel in World/Nederlands/Spellen/Internet/Web/Collecties/.

 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Voor spellen die alleen gespeeld kunnen worden via het Internet.

  Veel spellen die oorspronkelijk op de computer gespeeld werden kennen tegenwoordig ook online mogelijkheden. Deze spellen zijn te vinden in World/Nederlands/Spellen/Computerspellen.

 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Een of ander spel met kaarten.
  Miniatuur spellen (ook wel wargaming genomed) gaat over het spelen van strategische en/of tactische simulatie veldslagen met schaalfiguren. Alle schalen, genres en periodes van miniatuur spellen worden hier behandeld.
  Organisatiebureaus van allerlei soorten spellen in Nederland
  Aanmeldingen van feestorganisatoren worden niet gehonoreerd.
  Voor sites van bedrijven en personen die spellen ontwikkelen, produceren of uitgeven.
  Meld hier uitsluitend Nederlandstalige sites aan die (hoofdzakelijk) gaan over het onderwerp kruiswoordpuzzels.

  meer informatie (alleen voor redacteuren)

  Sites met reviews, aanbevelingen en opinies over spellen.
  Als je een site wilt aanmelden voor de categorie Live Roleplaying, let er dan op of je aanmelding niet in een van de subcategorieën thuishoort. Je aanmelding moet een toevoeging zijn voor de categorie, privé pagina''s kunnen worden aangemeld mits ze iets toevoegen, sites met enkel een zelf bedachte spelwereld, of de avonturen van een personage horen hier niet.
  Tafelspellen zijn spellen waarvoor het benodigde materieel van dusdanige omvang is dat het een meubelstuk op zich is, of een heel tafeloppervlak inneemt.
  Voor spellenmagazines in allerlei vormen, op papier, online of via email.