Lichamelijke bezigheid ter ontspanning of als beroep met spel- en wedstrijdelement waarbij conditie en vaardigheid vereist zijn, resp. bevorderd worden.
Graag de website in de goede (sub)categorie aanmelden. Alleen websites over (of gerelateerd aan) sporten waar geen subcategorie voor is kunnen in de hoofdcategorie aangemeld worden.
Accomodaties waar sport bedreven kan worden.
Hier worden alleen accomodaties zelf opgenomen. Aanmelding van dienstverlenende bedrijven of leveranciers kunnen worden aangemeld in World: Nederlands: Zakelijk.
Hardlopen, mountainbiken, kanoën en oriëntatie met kaart en kompas.
Airsoft is een sport waarbij geschoten wordt met replica's van echte wapens, niet met echte kogels. Het is een veldslag simulatie-spel voor mensen die voor een dag militair willen zijn. Een groot verschil met Paintball is het tactische en team element dat meer naar voren komt bij Airsoft.
Nederlandstalige pagina's die over de atletiek-sport gaan in de breedste zin van het woord.
Hierin worden alleen algemene pagina''s opgenomen. Pagina''s die onder een van de categoriën vallen, graag daar aanmelden. Sites in andere talen graag aanmelden bij de categorie in de desbetreffende taal.
Gelieve alleen sites aan te melden die te maken hebben met de Belcar competitie.
Gelieve de website aan te melden onder het land waar de vereniging gevestigd is.
Voor sites van bedrijven die bemiddelen voor banen op het gebied van sport of die zelf dit soort banen aanbieden.
Gelieve hier geen sites aan te melden, maar de aanmelding te doen in het land waar de vereniging gevestigd is.
Een van de oudste balsporten van Nederland, wordt voornamelijk in Limburg en Noord-Brabant gespeeld.
Darten is een sport waarbij darts (pijltjes) van gemiddeld 15 centimeter en maximaal 55 centimeter lengte, vanaf 2,37 meter afstand in een rond dartbord ( waarvan het hart op 1,73 meter hoogte aan de muur hangt) worden geworpen. Het dartbord van het meest voorkomende speltype is verdeeld in 20 sectoren (1 tot en met 20 punten), welke weer verdeeld zijn in ringen. De kleinste vakjes van deze ringen tellen voor twee of drie maal de aangegeven puntenwaarde. In het Hart van het bord bevindt zich de Bull en Bullseye, het absolute midden van het bord. Men kan maximaal 60 punten per geworpen dartpijl behalen. Per beurt mag een speler maximaal 3 darts gooien om een zo'n goed mogelijk resultaat te behalen. Wie het eerst het vooraf afgesproken aantal punten gescoord heeft wint.
Voor aanmelding in de categorie Dart accomodaties komen alleen die gelegenheden in aanmerking waar "vrij" gedart kan worden, en/of speelgelegenheden die als thuisbasis fungeren voor, een of meerdere, in competitie verband spelende dartteams.
Sport die veel vraagt van de geestelijke vermogens.
Het toedienen van stimulerende middelen die de sportprestaties oneerlijk beïnvloeden.
In deze categorie staan Nederlandstalige sites met als hoofdonderwerp duiken.
Duikscholen, duikwinkels en duikcentra moet u aanmelden in de subcategorie Duiken\Scholen.

Duikverenigingen, duikclubs en duikteams moet u aanmelden in de subcategorie Duiken\Verenigingen.
Nederlandstalige pagina's over overkoepelende sport-evenementen.
Hier alleen evenementen toevoegen waar meerdere sporten beoefend worden. Evenementen over slechts één sport dienen onder desbetreffende sport aangemeld te worden.
Met een stok over een sloot springen.
Meld alstublieft enkel Nederlandstalige sites van golfclubs aan in World/Nederlands/Sport/Golf/Clubs, overige golfsites dienen te worden aangemeld onder de hoofdcategorie Golf.
Gelieve hier alleen websites aan te melden in de Nederlandse taal.

Please only submit websites in the Dutch language.

Sport waarbij een bal aangegooid wordt, en vervolgens d.m.v. een knuppel weggeslagen. Er zijn twee soorten: honkbal (in Amerika Baseball genoemd) en softbal. Bij de eerste wordt de bal bovenhands gegooid, bij de tweede onderhands.
De site moet gaan over een Nederlandse klimexpeditie.
Met een zware bal proberen te scoren in een vak van de tegenstander.
Alle Nederlandstalige of gedeeltelijk Nederlandstalige websites met informatie over gewichtstraining en/of bodybuilding kunnen aangemeld worden. Gelieve links over sportscholen en fitnesscentra op de daarvoor gemaakte pagina aan te melden.
Meld alleen links naar circuits in Nederland aan. Clubs die een circuit hebben, dienen hun club aan te melden in "World:Nederlands:Sport:Motorsport:Clubs".
Algemeen sportnieuws in tekst, audio en streaming media.
Gelieve alleen Nederlandstalige sites over sportnieuws met een globale focus aanmelden. Sites met een regionale focus kunnen aangemeld worden in de meest geschikte categorie binnen World:Nederlands:Regionaal. Sites voor een specifieke sport kunnen worden aangemeld bij de categorie voor die sport. Sites in een andere taal kunnen aangemeld worden bij de categorie voor die taal.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Schaatsen = Schaatsrijden, rijden op schaatsen Schaats = Onder te binden of aan een schoen vastzittend ijzer om zich snel over het ijs voort te bewegen
  Zorg dat de site die je aanmeld direct gaat over skaten en skeeleren en dat hij eigen inhoud bevat. Verzamelingen links zijn geen inhoud.
  Gelieve hier alleen sites van scherm verenigingen in de Nederlandse taal aan te melden.
  Rijden op een plank op rolschaatswielen.
  Pagina's van of over individuele sporters.
  Aanmeldingen graag zo veel mogelijk onder de categorie van de sport die door de sporter beoefend wordt.
  Gelieve alleen accommodaties aan te melden die alleen squash mogelijkheden bieden. Accommodaties die meerdere sporten aanbieden kunnen worden aangemeld in World:Nederlands:Sport:Accommodaties.
  Triathlon bestaat uit 3 sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen.
  Nederlandstalige pagina''s over de sport triathlon.
  Vechtsporten kunnen worden beschouwd als een vorm van zelfverdedigingskunst waarin een sportief element een zeer belangrijke rol is gaan spelen, of, vanuit een ander perspectief gezien, een sport waarbij er een element van gevecht aanwezig is. Het onderscheid tussen vechtsporten en zelfverdedigingskunsten is vaak vaag. Voor de meeste vechtsporten geldt dat ze ook vaak als zelfverdedigingskunsten worden beschreven en vice versa. De meeste vechtsporten (in het Engels ook Martial Arts genoemd) zijn niet enkel nuttig voor de conditie van de mens, maar omvatten ook nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden tegen aanvallen.
  Deze categorie bevat alleen websites die algemene informatie bieden over Vechtsporten.
  Indien u een website over vechtsport(en) wilt aanmelden, kiest u daarvoor eerst de juiste (sub)categorie. Vechtsport / Scholen zijn veelal onderverdeeld in het type vechtsport met een subcategorie voor Nederland en België. Let op! Winkels met vechtsportartikelen moeten worden aangemeld in de categorie Webwinkelen/Sport/Vechtsport indien het een online winkel is.

  Bij het aanmelden van de website dient u tevens op de volgende algemene richtlijnen te letten:
  Inhoud website die nog "under construction" is, wordt niet toegelaten. Dezelfde website aanmelden met een andere URL, is eveneens niet toegestaan. Beperk u tot één aanmelding per website en zorg ervoor dat de website voldoende Nederlandstalige inhoud bevat. Indien de inhoud alleen uit (affiliate) links bestaat, komt deze ook niet in aanmerking voor opname.
  De titel die u opgeeft in de aanmelding, moet de juiste en officiële naam van de website of onderneming zijn. De titel mag niet uitsluitend in Hoofdletters worden geschreven.
  De beschrijving die u opgeeft, dient in één of twee zinnen de inhoud van de website, en eventueel ook de producten of diensten te beschrijven. Geen lijst van sleutelwoorden, reclame taal of oncontroleerbare uitspraken opnemen (bv. de beste, gezellige club). De beschrijving in de 3e persoon schrijven en niet in de 1e persoon (bv. "wij" of "ik").
  Aanmeldingen die niet aan de richtlijnen voldoen, zullen door de redactie van het Open Directory Project worden gewijzigd of verwijderd. Kijk daarom eerst naar de beschrijvingen van websites die al worden vermeld en probeer zoveel mogelijk deze stijl van schrijven te hanteren. Dit soort aanmeldingen zullen sneller worden toegelaten in de DMOZ Directory.
  Sportvereningen die meer dan 1 sport aanbieden (zogenaamde omni-verenigingen).
  Gelieve hier alleen sites aan te melden van verenigingen met meer dan 1 sport. Verenigingen voor 1 specifieke sport kunnen worden aangemeld in de categorie van die sport.
  Meldt chats en forums over een specifiek voetbal aan onder dat onderwerp (bijvoorbeeld een scheidsrechterforum onder ''Arbitrage'' en een forum over FC Heerenveen onder die voetbalclub). Meldt forums waarin een andere taal wordt gesproken aan in die betreffende taalcategorie. De Engelstalige chats en forums over voetbal horen bijvoorbeeld thuis in http://dmoz.org/Sports/Soccer/Chats_and_Forums/
  Welkom bij de categorie verenigingen onder waterpolo
  In deze rubriek komen alle kano gerelateerde sites die niet ondergebracht kunnen worden bij de onderliggende sites.

  Kernwoorden: Kano

  meer informatie (alleen voor redacteuren)

  Wielrennen = Hardrijden op de fiets
  Verenigingen die 1 specifieke tak van de wielersport aanbieden kunnen worden aangemeld in de categorie van die specialisatie.
  Plaats je site in deze categorie als je site een verzameling van links aanbiedt op het gebied van wintersport. Vermeld duidelijk welk(e) onderwerp(en) en categorieen je hanteert.
  Gelieve hier geen websites van verenigingen aanmelden. Deze kunnen aangemeld worden in het land van vestiging onder de subcategorie World:Nederlands:Sport:Zwemmen:Verenigingen.