World/Română/Computere

Principala categorie Curlie destinată paginilor în limba română ce conţin informaţii din domeniul computerelor.


Categorie Curlie echivalentă: Computers
Categorii complementare:Adult/World/Română/Computere
Categorii echivalente regionale:

Tipar: World/Română/Regional/toponim/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet

  • continent » World/Română/Regional/Europa/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet
  • ţară » World/Română/Regional/România/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet
  • regiune » World/Română/Regional/Europa/România/Regiuni/Muntenia/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet
  • judeţ » World/Română/Regional/Europa/România/Timiş/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet (judeţul Timiş)
  • localitate » World/Română/Regional/Europa/România/Cluj/Localităţi/Cluj-Napoca/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet (localitatea Cluj-Napoca, nu judeţul Cluj)
Categorii înrudite: nu există, pentru moment
Informaţii suplimentare:

Site-urile magazinelor care comercializează online echipamente şi/sau sisteme hardware sunt incluse în subsecţiuni din World/Română/Computere/Hardware/Distribuitori.

Site-urile create exclusiv pentru adulţi sunt incluse în subsecţiuni din Adult/World/Română/Computere.


World/Română/Computere este principala secţiune Curlie destinată site-urilor prezentate în limba română din/despre domeniul computerelor. Sunt incluse aici subiecte precum: Internet, hardware, software, programare şi securitate informatică.

Site-uri prezentate în limba română sunt acele site-uri care au limba română drept singura sau una dintre limbile de prezentare a conţinutului textual.

Observaţii privind structura site-urilor propuse pentru înscriere în World/Română/Afaceri
Dacă site-ului dvs. este... atunci cererea de înscriere a site-ului este
suspendat sau offlinerefuzată
marcat drept "în construcţie" (complet sau pe secţiuni)refuzată
alcătuit din link-uri greşite (cu erori HTTP tip 404)refuzată
compus din conţinut textual şi/sau însemne grafice copiaterefuzată
Interzis minorilorpropuneţi site-ul pentru înscriere în Adult/World/Română/Computere
Magazin online din domeniul hardwarepropuneţi site-ul pentru înscriere în World/Română/Computere/Hardware/Distribuitori
Site cu informaţii din domeniul computerelorînscrieţi site-ul într-una din subcategoriile World/Română/Computere

Minighid pentru înscrierea corectă a site-urilor din domeniul familie şi activităţi casnice
Dacă site-ul dvs. este prezentat...atunci vă recomandăm să
doar în limba englezăpropuneţi site-ul pentru Computers.
doar în limba francezăpropuneţi site-ul pentru World/Français/Informatique.
în mai multe limbi, în afară de limba românăaccesaţi World/Română/Computere şi urmaţi link-urile din grupul Această categorie în alte limbi.
doar în limba românăînscrieţi site-ul într-una din subcategoriile World/Română/Computere.
în limba română şi în alte limbiînscrieţi site-ul atât în subcategoria potrivită din World/Română/Computere cât şi în subcategoriile secţiunilor incluse în grupul Această categorie în alte limbi.

CAD

CAD (Computer Aided Design) = grafică asistată de calculator

Dedicată tuturor site-urilor ce oferă informaţii legate de grafica asistată de calculator
Pagina propusă trebuie să fie în limba română. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/CAD_and_CAM.
Pagini în limba română care cuprind informaţii despre cărţile electronice sau software-ul destinat realizării lor.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Computers/E-Books.

Dacă site-ul are un caracter comercial şi principala utilizare a sa este comerţul electronic, el ar trebui propus sub World/Română/Cumpărături.

Categoria este dedicată firmelor ce activează în domeniul calculatoarelor, ce nu pot fi listate într-una din subcategorii. De obicei acestea oferă o multitudine de servicii şi produse strâns legate între ele.
Pagina propusă trebuie să fie în limba română. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/Companies/.
Paginile care conţin informaţii despre transmiterea de date, voce sau imagini, inclusiv despre dispozitivele necesare sunt binevenite în această categorie.
Vă rugăm, nu propuneţi pagini în altă limbă decât limba română. Dacă pagina propusă este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Regional/Europe/Romania/Business and Economy.
Categorie dedicată firmelor ce oferă consultanţă în domeniul informaticii, fie hardware, fie software.
Dacă pagina web nu este în limba română, această categorie nu este adecvată înregistrării. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm o subcategorie din Computers/Consultants.

Domeniul domotică se extinde rapid ca urmare a convergenţei tehnologiilor electronice. Automatizarea casei cuprinde comunicaţii, divertisment, securitate, confort și sisteme de informare.

Vă rugăm să trimiteţi în acestă categorie doar site-urile care au ca obiect dispozitivele de automatizare a casei.

· Companiile care produc dispozitive de automatizări domestice vor fi trimise la (producători).

· Site-uri care furnizează software pentru automatizarea casei vor fi trimise în categoriasunt enumerate în (software).

Această categorie este dedicată în principal site-urilor ce oferă specificaţii tehnice privind formatele de date.
Dacă site-ul nu este în limba română, această categorie nu este adecvată. Dacă site-ul este în limba engleză vă recomandăm: Computers/Data Formats.
Categorie destinată forumurilor online ce găzduiesc discuţii despre computere şi despre mediul online.
Nu sugeraţi pentru înscriere site-uri cu conţinut copiat, cu caracter licenţios sau nefinisate ("în construcţie").
Hacking înseamnă acumularea de cunostinţe prin utilizarea calculatorului.

Categoria este dedicată paginilor ce conţin informaţii despre hacking, cracking, fraude cu cărti de credit, sau altele similare.

Site-urile ce oferă parole, sau ori ce alte materiale ilegale nu vor fi acceptate.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Computers/Hacking/
Categorie în limba română dedicata comerciantilor care oferă spre vânzare componente hardware pentru computere.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Computers/Hardware.
Este recomandat să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină. Această categorie e dedicată paginilor web, companiilor, organizaţiilor şi persoanelor fizice care îşi desfăşoară activitatea pe Internet sau conţin informaţii utile despre acest domeniu.
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, ar trebui adăugată într-o subcategorie din Computers/Internet.

Vă rugăm să adăugaţi paginile web ale firmelor regionale într-o subcategorie din World/Română/Regional sau, dacă pagina este în engleză, într-una din categoriile: Regional/Europe/Romania/Business_and_Economy/Computers_and_Internet sau Regional/Europe/Moldova/Business_and_Economy/Computers_and_Internet.

Intranet = o reţea privată ce foloseste software şi standarde specifice Internet-ului.

Categoria este dedicată site-urilor ce oferă informaţii legate de astfel de reţele.
Pagina propusă trebuie să fie în limba română. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/Intranet/.
Categoria este dedicată paginilor web în limba română ce conţin informaţii cu specific educaţional din domeniul calculatoarelor şi informaticii.
Dacă pagina web nu este în limba română, această categorie nu este adecvată înregistrării. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm o subcategorie din Computers/Education.
Site-uri ce oferă informaţii despre multimedia.
Pagina propusă trebuie să fie în limba română. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/Multimedia/.
Categorie dedicată organizaţiilor din domeniul informaticii.
Dacă pagina web nu este în limba română, această categorie nu este adecvată înregistrării. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm o subcategorie din Computers/Organizations.
Date generale despre programare, algoritmi şi limbaje.
Dacă site-ul nu este în limba română, această categorie nu este adecvată. Dacă site-ul e în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/Programming.
Mass Media românească dedicată domeniului IT se măreşte pe zi ce trece. Publicaţiile care au disponibile versiuni online ale conţinutului, în limba română, sunt binevenite în această categorie.
Dacă site-ul nu este în limba română atunci această categorie nu este potrivită pentru adăugare. Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă o subcategorie din Computers/Publications.
Metode de a asigura securitatea computerelor, folosind metode hardware, traditionale, sau metode software, precum criptarea electronică.
Dacă pagina nu este în limba română, atunci vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/Security.
Pagini în limba română dedicate sistemelor din lumea IT. În general, aceste sisteme includ o componentă hardware şi una software, şi crează o structură diferită de clasicul PC.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Computers/Systems.
Categorie dedicată programelor pe calculator.
Pagina propusă trebuie să fie în limba română. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm o subcategorie din Computers/Software.

E recomandabilă înscrierea paginii într-o subcategorie din World/Română/Computere/Software. Propuneţi pagina la acest nivel doar dacă nu s-a găsit o subcategorie adecvată.