Pagini în limba română dedicate cumpărăturilor online. Este recomandabil să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină.
Pentru ca o pagină să fie listată aici, ea trebuie să aibă o componentă principală dedicată cumpărăturilor, să prezinte produsele oferite, preţuri şi informaţii de contact pentru achiziţionarea lor.

Detalii de contact ale comerciantului care deţine magazinul online sunt obligatorii şi anume: adresǎ, cod fiscal, număr înregistrare la Registrul Comerţului, telefoane.

Un sistem online de cumpărături este recomandat.

Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping.

Paginile care servesc doar o anumită locaţie şi care nu operează la nivel naţional trebuie propuse în cea mai adecvată categorie regională din World/Română/Regional.

Paginile care comercializează produse software şi hardware nu vor fi listate aici. Se recomandă categoriile World/Română/Computere/Hardware şi World/Română/Computere/Software.

Deşi multe pagini dedicate cumpărăturilor oferă spre vânzare o diversitate de bunuri, se va ţine seama doar de majoritatea produselor comercializate atunci când se va decide subcategoria în care site-ul va fi listat. De exemplu, o pagină care comercializează în principal alimente, dar vinde şi 2-3 prize electrice va fi listată în World/Română/Cumpărături/Mâncare. Vă rugăm să luaţi în seamă acest criteriu şi să căutaţi subcategoria adecvată pentru pagina dumneavoastră.

Pagini în limba română care comercializează animale.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Pets.

Această categorie este dedicatǎ site-urilor care oferă un servicii online de anunţuri.

Pentru a fi incluse aici site-ul trebuie să îndeplineascǎ urmǎtoarele condiţii:

- Site-ul trebuie sǎ un numar variat şi diversificat de anunţuri de cumpǎrǎturi adresate consumatorului. Un site cu anunţ individual de vânzare a unui produs sau serviciu nu va fi inclus aici;

- Anunţurile se adreseazǎ unei arii geografice largi. Site-uri axate pe anumite regiuni, oraşe sau localităţi vor fi listate într-o categorie corespunzǎtoare din Regional.
- Să ofere un conţinut în limba românǎ;
- Trebuie sǎ ofere o gamă largă de produse / categorii. Pentru site-urile axate pe categorii specifice (de exemplu Automotive, Real Estate), vă rugăm să propuneţi la subcategoria corespunzătoare.

Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm o subcategorie din Shopping/Classifieds.

mai multe informaţii (numai pentru editori)

Pagini în limba română care desfăşoară comerţ electronic cu obiecte aparţinând artei plastice.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Visual_Arts.
Pagini în limba română care se ocupă cu comercializarea obiectelor create manual de o anumită persoană, destinate publicului.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Crafts.
Magazine virtuale ce comercializează cu precădere bijuterii.
Dacă pagina nu oferă posibilitatea cumpărării online a bijuteriilor, propuneţi pagina în categoria Afaceri/Servicii şi bunuri de larg consum/Bijuterii.

Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Jewelry.

Categoria este dedicată paginilor web ce comercializează diverse produse de ocazie, special pentru a fi oferite drept cadou.
Dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o categorie din Shopping/Gifts.
Pagini în limba română care comercializează produse utilizate în casa şi grădina oamenilor.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Home_and_Garden.
Secţiunea contine site-uri în limba română ale firmelor care comercializează şi vând online produse destinate copiilor şi/sau produse utilizate de părinţi pentru copii.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Children.

Site-urile care se pot înscrie în această categorie trebuie să includă cel puţin posibilitatea de a comanda online produsele alese.

Vă rugăm să utilizaţi diacritice în redactarea descrierilor site-urilor.

mai multe informaţii (numai pentru editori)

Categoria este dedicată paginilor web ce conţin liste de adrese dedicate cumpărăturilor.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Directories.
Această categorie conţine site-uri tip "studio" cu comercializare online de produse, site-uri ce comercializează online echipament profesional şi site-uri ce comercialiează online înregistrări audio, video, şi/sau pe suport DVD. Magazinele online ce comercialiează o combinaţie de astfel de produse (alături de alte itemuri din industria de divertisment, cum ar fi jocurile sau cărţile), pot fi sugerate în această categorie.
Cerinţe minime de adăugare în această categorie:
- site fără secţiuni în construcţie;
- conţinut prezentat (şi) în limba română;
- comercializare online de produse.

Magazinele online afiliate, ce nu oferă conţinut unic, nu vor fi adăugate.

Site-urile ce comercializează online diferite aplicaţii soft fără a deţine drepturi de autor sau de comercializare asupra acestora nu vor fi acceptate.

Pagini în limba română care îşi propun să comercializeze echipamente electronice cum ar fi telefoane, televizoare sau aparate radio.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Consumer_Electronics.
În această categorie se vor lista magazine online pentru:
- Plante cu flori vii şi flori în stare verde, proaspǎt tǎiate, care sunt ambalate şi livrate prin curieri.
- Flori uscate şi conservate
- Flori artificiale şi de mǎtase inclusiv cele pentru nunţi
- Plante cu destinaţia cadouri


Situri de magazine de flori cu prestarea de servicii aferente, gen aranjamente florale, vor fi prezentate în categoria Regional, în zona sau localitatea corespunzatoare. Florǎriile care nu vând online vor fi de asemenea trimise în categoria Regional

Dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o categorie din Shopping/Photography


În această categorie se pot propune următoarele situri:
Magazine online specializate în vânzări de filme fotografice, aparate foto clasice sau digitale, camere video;
Magazine virtuale ce oferă spre vânzare toate tipurile de accesorii şi consumabile precum baterii, încărcătoare şi alimentatoare pentru echipamentele foto sau video, albume, hârtie foto, substanţe şi alte consumabile;
Servicii de procesare, tiparire, scanare şi editare a filmelor şi fotografiilor precum şi alte servicii asimilate oferite fotografilor amatori sau profesionişti.

Pagini în limba română care comercializează şi vând online îmbrăcăminte sau produse similare.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Clothing.
Pagini în limba română care comercializează jocuri pe calculator, jucării pentru copiii mici sau console interactive.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping: Toys_and_Games. Adaugați site-ul dvs. în această categorie dacă îndeplinește următoarele condiții:
  • Site-ul este în limba română.
  • Comercializează online în principal doar jocuri și jucării (magazine online).
  • Există informații clare de contact despre firma ce operează site-ul.
  • Sunt disponibile informații despre modalitatea de comandă, livrare, plată și garanție/service.
  • Există link către ANPC (recomandat).
Atenție!
Dacă site-ul dvs. este un magazin online pentru copii, ce nu comercializează doar jocuri și jucării, vă recomandăm să înscrieți site-ul în categoria World: Română: Cumpărături online: Copii. Vă mulțumim!
Pagini în limba română dedicate licitaţiilor online, care oferă posibilitatea vizitatorilor de a participa interactiv la procesul de licitaţie.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Auctions.
Magazine virtuale ce oferǎ o varietate de produse care nu pot fi clasificate în oricare altǎ subcategorie din „Cumpărături online” sunt indicate a fi postate aici.

Magazinele care deţin în mod preponderent produse care se pot încadra într-o categorie specificǎ vor fi propuse în acea categorie.
Pagini în limba română al căror principal scop este comercializarea alimentelor (produse alimentare sau preparate culinare).
Dacă pagina dumneavoastră nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză este recomandată categoria Shopping/Food.
Pagini în limba română care comercializează CD-uri sau alte medii de stocare ale melodiilor. Sunt permise şi pagini care vând fişiere muzicale în format electronic, precum şi shop-uri online ce comercializează instrumente muzicale şi accesorii.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Music.
Pagini în limba română dedicate comercializării echipamentelor de birou. Sunt incluse şi pagini care vând papetărie sau alte elemente necesare birourilor actuale.
Această categorie este destinată site-urilor care permit comanda online a produselor afişate. Dacă site-ul nu permite acest lucru vă rugăm propuneţi site-ul în categoria World/Rom%c3%a2n%c4%83/Afaceri/Servicii_%c5%9fi_bunuri_de_larg_consum/Produse_pentru_birou/

Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Office_Products.

Păstraţi descrierea site-ului scurtă şi la obiect. Nu folosiţi expresii care fac reclamă site-ului ("suntem cei mai buni", "cele mai bune preţuri"). Nu folosiţi numai majuscule sau semne de exclamare. Înscrieţi site-ul o singură dată, în categoria corectă.

Nerespectarea acestor reguli va întârzia mult apariţia site-ului în director.

Categoria este dedicată paginilor web ce comercializează cărţi, reviste şi alte publicaţii cum ar fi invitaţii şi calendare.
Dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o categorie din Shopping/Publications.
Pagini în limba română care au ca principal scop comercializarea produselor medicale. Sunt listate aici şi produse destinate înfrumuseţării corpului omenesc, suplimente alimentare şi vitamine.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Health.
Categorie destinată firmelor ce comercializează articole sau produse destinate sportului. Pagina web propusă, trebuie să conţină o modalitate de a comanda online produsul dorit.
Dacă pagina propusă nu este în limba română, această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Shopping/Sports.
Pagini în limba română care au ca principal scop comercializarea vehiculelor, accesoriilor şi componentelor.
Dacă site-ul nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Shopping/Vehicles.

Dacă site-ul nu oferă posibilitatea comandării online a produselor este recomandată categoria World/Română/Afaceri/Vehicule

Dacă site-ul oferă posibilitatea de a înscrie anunţuri despre vânzarea de maşini şi piese, este recomandată categoria World/Română/Cumpărături/Anunţuri/Automobile