Conţine pagini în limba română dedicate educaţiei.

Este recomandabil să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină.

Dacă site-ul sugerat de dumneavoastră este în limba română, alegeţi o subcategorie specifică pentru a-l adăuga, în funcţie de domeniul/domeniile de activitate abordat(e) prin tematică şi conţinut.
Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă categoria Regional/Europe/Romania/Education .
Dacă site-ul este în limba română dar aparţine Republicii Moldova, atunci vă recomandăm World/Română/Regional/Europa/Moldova/Educaţie.

Dacă site-ul nu este în limba română această categorie nu este recomandată.

Pentru a vă asigura că site-ul propus de dumneavoastră este acceptat şi prezentat public într-o subcategorie World/Română potrivită, verificaţi în prealabil descrierile subcategoriilor înainte de a accesa formularul de sugerare de noi resurse pentru Curlie.

Vă invităm să nu sugeraţi în subcategoriile World/Română site-uri:

  • cu conţinut copiat;
  • cu conţinut interzis minorilor;
  • offline (inaccesibile temporar sau pe durată îndelungată);

Indicaţii pentru înscrierea site-urilor:

  • Propuneţi doar site-uri în limba română.
  • Nu folosiţi excesiv majuscule, semne de exclamare sau alte modalităţi de a atrage atenţia.
  • Nu includeţi o listă de cuvinte cheie.
  • Nu includeti o listă de produse şi nu încercaţi să vă faceţi reclamă.
  • Asiguraţi-vă că site-ul nu are pagini în construcţie. Nu acceptam siteuri incomplete.
  • Asiguraţi-vă că această categorie este adecvată subiectului site-ului.


Nerespectarea acestor condiţii întârzie mult apariţia site-ului în director.
Vă mulţumim.

Pagini în limba româna dedicate procesului de educaţie desfăşurat prin mijloace specifice de dialog la distanţă, cum ar fi: corespondenţa, casetele audio şi video, cărţile trimise prin poştă, programele de calculator sau utilizând serviciile Internet: grupuri de discuţii, e-mail şi pagini web.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Reference/Education/Distance_Learning.
Categorie de prezentare a site-urilor în limba română despre instituţii de învăţământ preşcolar (creşe şi grădiniţe) din diferite regiuni geografice.
Doar site-urile cu informaţii de acoperire generală vor fi incluse aici. Site-urile cu caracter regional (exemplu: cel al unei grădiniţe dintr-un anumit judeţ românesc) vor fi incluse în categoria regională. Nu includeţi site-uri "în construcţie" sau cu conţinut copiat.
Categorie de prezentare a site-urilor în limba română despre instituţii de învăţământ şcolar (şcoli primare, şcoli generale, licee, colegii) din diferite regiuni geografice.
Doar site-urile cu informaţii de acoperire generală vor fi incluse aici. Site-urile cu caracter regional (exemplu: cel al unei şcoli primare dintr-un anumit judeţ românesc) vor fi incluse în categoria regională. Nu includeţi site-uri "în construcţie" sau cu conţinut copiat.
Categorie de prezentare a site-urilor în limba română despre instituţii de învăţământ superior (Academii şi Universităţi) din diferite regiuni geografice.
Site-urile Academiilor şi ale Universităţilor din orice regiune geografică sunt adăugate aici, cu condiţia ca una dintre limbile de prezentare a conţinutului să fie româna. Nu includeţi site-uri "în construcţie" sau cu conţinut copiat.
Categoria prezintă site-uri prezentate în limba română despre organizaţii din domeniul educaţional.
Nu includeţi site-uri "în construcţie" sau cu conţinut copiat.
Pagini în limba română dedicate produselor şi serviciilor din domeniul educaţiei.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Reference/Education/Products_and_Services.
Categoria World/Română/Educaţie/Publicaţii conţine site-uri despre sau ale publicaţiilor din domeniul educaţional românesc - cel din România, cât şi cel din Republica Moldova. Totodată, în această categorie se includ site-urile publicaţiilor cu profilul educaţie, nu educativ. O publicaţie cu profilul educaţie se ocupă cu domeniul învăţământului şi al formării profesionale. O publicaţie cu profil educativ are rolul de a informa cititorii asupra oricăror domenii, în afară de cel al învăţământului sau al formării profesionale. Site-ul unei astfel de publicaţii nu va fi inclus aici.

Condiţii de înscriere

I. Nu adăugaţi site-uri "în construcţie" (nefinisate). II. Nu adăugaţi site-uri cu conţinut copiat de pe alte site-uri. III. Nu adăugaţi site-uri care nu au limba română drept una dintre limbile de prezentare a conţinutului textual.

Categorii alternative

Dacă site-ul propus este prezentat în limba engleză şi nu se ocupă doar de domeniul educaţie din România sau Republica Moldova, îl puteţi propune pentru înscriere în categoria Reference/Education/Journals.
Aceste criterii grăbesc înscrierea site-ului dumneavoastră în catalogul ODP. Vă mulţumim pentru colaborare.
Categorie de redirectare a vizitatorului către categoriile "Învăţământ şi formare" din secţiunea regională a catalogului.
Nu adăugaţi site-uri aici. Accesaţi link-urile din categorie pentru a vă înscrie site-ul într-o secţiune adecvată.
Categoria conţine trimiteri către categorii ce oferă resurse utile diferitelor discipline (exemplu: fizică, matematică, istorie, chimie etc.) ale procesului de învăţământ şi formare.
Numai site-urile conţinând referate în limba română despre discipline (exemplu: fizică, matematică, istorie, chimie etc.) componente ale procesului de învăţământ şi formare vor fi înscrise în această categorie.