Sunt listate aici pagini în limba română dedicate jocurilor video, care au nevoie de un televizor şi de un monitor pentru a fi jucate. Tot aici sunt incluse şi jocurile în mod text, dar care folosesc PC-ul sau consolele pentru a putea fi accesate.

Este indicată o descriere în limba română a paginii propuse.

Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată.

Dacă site-ul sugerat de dumneavoastră este în limba română, alegeţi o subcategorie specifică pentru a îl adauga, în funcţie de domeniul/domeniile de activitate abordat(e) prin tematică şi conţinut.
Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă categoria Regional/Europe/Romania/Recreation_and_Sports .
Dacă site-ul este în limba română dar aparţine Republicii Moldova, atunci vă recomandam World/Română/Regional/Europa/Moldova/Recreaţie_şi_sport.

Dacă site-ul nu este în limba română această categorie nu este recomandată.

Pentru a vă asigura că site-ul propus de dumneavoastră este acceptat şi prezentat public într-o subcategorie World/Română potrivită, verificaţi în prealabil descrierile subcategoriilor înainte de a accesa formularul de sugerare de noi resurse pentru Open Directory Project.

Vă invităm să nu sugeraţi în subcategoriile World/Română site-uri:

  • cu conţinut copiat;
  • cu conţinut interzis minorilor;
  • offline (inaccesibile temporar sau pe durată îndelungată);

Indicaţii pentru înscrierea site-urilor:

  • Propuneţi doar site-uri în limba română.
  • Nu folosiţi excesiv majuscule, semne de exclamare sau alte modalităţi de a atrage atenţia.
  • Nu includeţi o listă de cuvinte cheie.
  • Nu includeti o listă de produse şi nu încercaţi să vă faceţi reclamă.
  • Asiguraţi-vă că site-ul nu are pagini în construcţie. Nu acceptam site-uri incomplete.
  • Asiguraţi-vă că această categorie este adecvată subiectului site-ului.


Nerespectarea acestor condiţii întirzie mult apariţia site-ului în director.
Vă mulţumim.

ODP are o politică foarte dură referitor la site-urile ilegale. Dmoz.org nu listează astfel de site-uri, în special cele care comercializează CD-uri cu software sau filme fără licenţă. ODP nu listează astfel de pagini, iar astfel de propuneri nu vor fi acceptate.
Pagini în limba română dedicate jocurilor RPG (Roleplaying Games). Jucătorul intră în rolul unui personaj, de aici provine şi denumirea jocului.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Games/Video_Games/Genres/Roleplaying.
Jocuri video şi pe computer în care jucătorul controlează un singur caracter, de obicei o persoană, ce explorează o lume, de obicei tridimensională, împuşcând inamicii care apar. Aceşti inamici pot riposta sau pot doar să se grăbească în a distruge caractere, în ambuscade. Deseori diferite arme pot fi folosite sau căpătate. Deseori e nevoie de mai multe împuşcături pentru a distruge anumiţi inamici. Jocurile "First person shooter" (FPS) simulează lumea văzută prin ochii jucătorului. Jocurile "Third person shooter" (TPS) prezintă o parte din caracter şi din lumea în care el se mişcă.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Games/Video_Games/Genres/Shooter.
Pagini în limba română dedicate jocurilor de sport.
Dacă această pagina nu este în limba română atunci această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Games/Video_Games/Genres/Sport.
Pagini în limba română dedicate jocurilor de strategie.
Dacă această pagina nu este în limba română atunci această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Games/Video_Games/Genres/Strategy.