Tämä on Curlie:n suomalainen puoli.
Terveisin toimittajat.

This part of Curlie is for web sites written in Finnish.

The main structure looks like:
Alueellinen = Regional
Elinkeinoelämä = Business
Koti = Home
Kulttuuri ja viihde = Arts
Pelit = Games
Terveys = Health
Tiede = Science
Tiedonlähteet = Reference
Tietotekniikka = Computers
Urheilu = Sports
Uutiset = News
Vapaa-aika = Recreation
Verkkokaupat = Shopping
Yhteiskunta = Society

Regards,
the editors in World/Suomi
Language:Finnish:FI; FIN
Resources:Finnish linguistics' category
Countries [TLD]:Finland [FI]
Curlie suomeksi:World/Suomi/-/ Curlie
About Curlie:https://curlie.org/about.html
Tänne kuuluvat kaikki sivustot, jotka ovat suomeksi. Ehdota sivustoa mahdollisimman tarkasti oikeaan alaluokkaan alueen tai aiheen mukaisesti.

Englanninkieliset Suomea käsittelevät sivut kuuluvat luokkaan Regional: Europe: Finland ja ruotsinkieliset Suomea käsittelevät sivut luokkaan World: Svenska: Regionalt: Europa: Finland. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta.

Tiettyä aluetta käsitteleviä tai tietyn alueen asukkaita palvelevia sivustoja Suomesta ja maailmalta. Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.
Kun ehdotat uutta sivustoa aluehakemistoon, mieti, miten laajaan alueeseen (maahan, lääniin, maakuntaan, kaupunkiin?) sivusto liittyy ja valitse alaluokka mahdollisimman tarkasti Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta.
Elinkeinoelämä-luokka sisältää linkkejä yhtiöiden ja organisaatioiden suomenkielisille sivuille, jotka valmistavat, myyvät tai muuten tarjoavat tavaroita, palveluja tai tietoa maksua vastaan, mutta eivät tarjoa suoraa online-ostomahdollisuutta.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Verkkokaupat kuuluvat luokkaan Verkkokaupat.

Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Suomalaisen elinkeinoelämän englanninkieliset sivut kuuluvat luokkaan Regional: Europe: Finland: Business and Economy ja ruotsinkieliset sivut luokkaan World: Svenska: Regionalt: Europa: Finland: Ekonomi och näringsliv.

Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.

Tässä luokassa ja sen alaluokissa julkaistaan kotia käsitteleviä sivustoja. Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.
Kulttuuria ja viihdettä käsitteleviä suomenkielisiä sivustoja. Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Suomalaisen kulttuurin ja viihteen englanninkieliset sivut kuuluvat luokkaan Regional: Europe: Finland: Arts and Entertainment ja ruotsinkieliset sivut luokkaan World: Svenska: Regionalt: Europa: Finland: Kultur och underhållning. Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Erilaisia pelejä käsitteleviä sivustoja. Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota vain yhteen luokkaan, ei useisiin luokkiin. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Tietokoneella pelattavat korttipelit kuuluvat luokkaan World: Suomi: Pelit: Videopelit.
Tämä luokka sisältää linkkejä sivuille jotka käsittelevät ihmisten ja eläinten terveyttä sekä lääketiedettä. Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan jos sellainen on olemassa. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Suomalaista terveyttä koskevat englanninkieliset sivut kuuluvat luokkaan Regional: Europe: Finland: Health ja ruotsinkieliset sivut luokkaan World: Svenska: Regionalt: Europa: Finland: Hälso- och sjukvård. Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Suomenkielisiä tiedeaiheisia sivustoja jaoteltuna tiedekuntien mukaan. Aakkosellisesta hakemistosta löytää nopeasti etsityn tieteenalan.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan jos sellainen on olemassa. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Suomalaista tiedettä koskevat englanninkieliset sivut kuuluvat luokkaan Regional/Europe/Finland/Science_and_Environment/. Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Tietoa käsitteleviä sivustoja.
Koulutusta, tiedon säilyttämistä, käsittelyä, hakemista tai lajittelua.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan jos sellainen on olemassa.
Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin.
Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista.
Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä.
Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta.
Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Kaikki tietokoneisiin ja tietotekniikkaan liittyvät aiheet.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota vain yhteen luokkaan, ei useisiin luokkiin. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta.
Urheilua, urheilulajeja käsitteleviä sivustoja.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota vain yhteen luokkaan, ei useisiin luokkiin. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta.
Tämä luokka sisältää linkkejä sivuille jotka käsittelevät ajankohtaisia tapahtumia ja aiheita taikka joilla selitetään tai kommentoidaan niitä. Lisäksi sivut, joilla tarkastellaan uutisia ilmiönä kuuluvat tähän luokkaan. Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan jos sellainen on olemassa. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Suomea koskevat englanninkieliset uutiset kuuluvat luokkaan Regional/Europe/Finland/News_and_Media ja Suomea koskevat ruotsinkieliset uutiset luokkaan World/Svenska/Regionalt/Europa/Finland/Nyheter_och_media. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Vapaa-aikaa, kuten harrastuksia, käsitteleviä sivustoja.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota vain yhteen luokkaan, ei useisiin luokkiin. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta.
Verkkokaupat-luokka sisältää sivustoja, joiden ensisijainen tarkoitus on tarjota kuluttajalle mahdollisuus valita tai hankkia Internetin välityksellä tavaroita tai palveluita. Esimerkkejä hyväksytyistä sivustolajeista: - automaattinen tilausjärjestelmä, jossa tilaus tehdään täysin Internetin välityksellä. - käyttäjä muodostaa tilauslomakkeen sivustossa ja lähettää lomakkeen (sähkö)postitse tai faksilla. - tuotehakemisto hintoineen ja tilaus tapahtuu (sähkö)postitse tai puhelimella.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota vain yhteen luokkaan, ei useisiin luokkiin. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen, että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Tämä luokka sisältää linkkejä sivustoille, jotka käsittelevät yhteiskuntaa; ihmisten välistä kanssakäymistä ja yhteistoimintaa, ihmissuhteita, maailman- ja elämänkatsomuksia sekä ihmisiä yleensä. Sellaiset yhteiskunnalliset aiheet kuten tiede, kulttuuri ja viihde, uutiset, tiedonlähteet, elinkeinoelämä, verkkokaupat, koti, terveys, vapaa-aika sekä urheilu on kuitenkin sijoitettu omiin luokkiinsa.

Kaikki World/Suomi -luokassa, mukaan lukien alaluokat, julkaistavat listaukset tulee olla suomenkielisiä ja johtaa suomea sisältäviin sivustoihin.

Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa.

Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Curlie on hakemisto, ei hakukone, joten kirjoita kuvaus, älä luetteloa hakusanoista.

Suomalaista yhteiskuntaa koskevat englanninkieliset sivut kuuluvat luokkaan Regional/Europe/Finland/Society_and_Culture ja ruotsinkieliset sivut luokkaan World/Svenska/Regionalt/Europa/Finland/Samhälle.

Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.