Curlie

Hvordan foreslår man en side til Curlie

Curlie er et web katalog af internet resurser. Et web katalog er noget i stil med et stort reference bibliotek. Kataloget er hierarkisk arrangeret efter emner - fra almene til specifikke. Curlie bliver vedligeholdt af et samfund af redaktører, som bedømmer, om siden kan optages. De er vores eksperter, og alle forslag er overladt til redaktørernes bedømmelse.

Vi går højt op i kvaliteten af Curlie. Vi er ikke en søgemaskine, og vi praler af at være meget selektive. Vi accepterer ikke alle sider, så tag det ikke personligt, hvis din side ikke bliver optaget. Vores mål er at gøre dette katalog så nyttig som muligt, ikke at have et katalog der lister alle sider, (heller ikke de fleste af de sider der kunne blive listet), eller at tjene som et promoverings værktøj.

For at Curlie skal kunne køre problemfrit og for at hjælpe os med at foretage vores redaktionelle beslutninger, har vi en politik omkring at foreslå sider til kataloget. Vi vil måske afslå, slette eller rette forslag, der ikke overholder disse retningslinier, eller som vi ellers tror - i vores øjne - ikke burde inkluderes i kataloget. Vi vil måske også afslå, slette eller blokere andre sider, som vi mener står i forbindelse med brugere, som har overtrådt disse retningslinier.

Brug nogle få minutter på at sætte dig ind i disse retningslinier samt de enkelte skridt for at foreslå en side, inden du begynder. Sider, som ikke overholder disse retningslinier, vil blive afvist.

Første skridt

Foretag en hurtig søgningcurlie.org (Hovedsiden for Curlie) for at være sikker på at din side ikke allerede er listet. Det sparer tid.

Andet skridt

Afgør om en side er passende for optagelse i Curlie:

Tredje skridt

Find den mest passende kategori for din side. Curlie har en masse kategorier at vælge i mellem. Tilmeld din side til den mest relevante kategori. Sider, som er tilmeldt til en forkert kategori, vil måske blive afvist.

OBS. Nogle kategorier har ikke et "Foreslå URL" link. Disse kategorier modtager ikke links, du skal derfor finde en mere passende kategori.

Når du har fundet den mest passende kategori, så gå direkte til den på curlie.org Klik derefter på "foreslå URL". Følg instruktionerne på tilmeldingsblanketten nøje. Beskrivelser af sider skal være så kortfattet og præcis som muligt. De skal ikke være promoverende generelt. Tilføjelse af en promoverende beskrivelse i stedet for en objektiv, velskrevet beskrivelse vil forsinke eller forhindre din side i at blive optaget. Automatisk optagelses programmer er (og har altid været) en overtrædelse af denne procedure. Automatisk tilmeldte sider bliver mærket og slettet, efter at siden er optaget, uden at du bliver oplyst om det. Vedvarende automatiske tilmeldinger vil tvinge os til at udelukke dig fra hele curlie.org, så vi kan levere vores service til rigtige mennesker.

Procedure efter at du har forslået din side

En Curlie-redaktør bedømmer din side med henblik på optagelse eller ej. Afhængig af mængden af foreslåede sider i kategorien, kan det tage flere uger eller længere tid før din tilmelding bliver gennemgået. Tilmeld kun en URL én gang til Curlie. Igen gælder det, at gentagne tilmeldinger af samme eller relaterede sider vil resultere i sletning eller udelukkelse af samtlige disse sider. Forsøg på tilmelding af samme URL under forskellige navne eller forsøg på tilmelding af samme URL mere end en gang er ikke tilladt.

Opdater din side

Hvis din side er blevet accepteret og optaget i kataloget, og du er utilfreds med beskrivelsen eller titlen, kan du gå til kategorien, hvor den er optaget, og udfylde "update URL" formularen. Hvis du er utilfreds med placeringen af din side, så send en mail til redaktøren for kategorien. Vær høflig og anstændig -- truende eller grov opførsel vil ikke blive tolereret.

Hvis du er utilfreds med en redaktørs svar, kan du bruge "Feedback" linket på toppen af siden til at "anke" redaktørens beslutning. Vær specifik omkring din uenighed (påpeg hvor du synes, redaktørens svar er utilstrækkeligt). Kommentarer sendt via feedback linket vurderes af en "Curlie Admins", som træffer den endelige beslutning. Vi tager alle henvendelser seriøst og prøver at give så grundige svar som muligt; men husk: vi tager dagligt talrige beslutninger, vi offentliggøre ikke vores beslutningsprocesser, og alle beslutninger bliver taget med hensyn til, hvordan Curlie kan blive bedre. Lige meget hvilke beslutninger vi tager, vil vi ikke kunne gøre alle glade.

Få din side tilmeldt til portaler og søgemaskiner der bruger Curlie data

Når din side er blevet tilføjet til Curlie, kan det tage fra 2 uger til flere måneder, før din side bliver listet hos de partner sider, der bruger Curlie data så som mange andre sider. Vi udgiver opdateret data hver uge, og hver partner side har deres egen plan for opdatering.

Redaktørernes vurdering

For at gøre Curlie til en nyttig resurse er redaktørernes bedømmelse afgørende for katalogets indhold og strukturen i kataloget. Den beslutning omfatter, hvilke sider der skal optages, hvor i kataloget siderne skal placeres, hvorvidt og hvornår der skal optages mere end et link til en side, hvorvidt deep linking er i orden, om beskrivelsen af og titlen på en side er dækkende. Endvidere gælder det, at en sides placering i kataloget kan ændres, og sletning af sider sker efter vores retningslinier og bedømmelse. Du skal ikke tage for givet, at en side optages i kataloget. Vores bedømmelse vil måske ikke altid behandle alle url forslag ens. Det er ikke sikkert, du altid er enig i vores beslutninger, men prøv at forstå, at vi prøver at gøre vores bedste for at foretage nogle fair og forståelige beslutninger.

Curlie modtager gerne feedback og kommentarer omkring kataloget generelt. Fortæl endelig hvad du synes, og hvordan vi kan forbedre vores service. Tak!

Fortsæt til den danske del af Curlie - Start her med at finde en kategori at tilmelde din side til.