Kategorien Handel inneholder norskspråklige nettsteder som gir kunder mulighet til å bestille varer og tjenester over nettet. Typiske eksempel er:
  • Onlinesystem med handlevogner som lar kunden bestille direkte over nettet.
  • Onlinesystem med handlevogner som lar kunden lage en ordreblankett som kan sendes til butikken med posten eller via fax.
  • Enkle produktkataloger med priser som kunden kan bestille fra over telefon eller per brev.
Vennligst følg disse retningslinjene så kan vi vurdere og legge til ditt nettsted så snart som mulig:
  • Finn den mest passende kategorien for ditt nettsted. Det er sjeldent at vi lister det samme nettstedet i mer enn en kategori.
  • Oppgi nettstedets faktiske navn og beskriv kort (høyst 25 ord) nettstedets nåværende innhold - altså ikke hva det er planlagt å inneholde i fremtiden ...
  • Skriv nøytralt uten å anvende ord som "jeg, vi, min, vår" og uten å bruke markedsføringsspråk som "Norges beste!", "Landets laveste priser!" og så videre.
  • Nettsteder som speiler andre sider eller som sender videre til en annen side blir ikke listet. Vi lister bare hovednettstetdet.
  • Vi lister ikke nettsteder hvis hovedformål er å gi innehaveren provisjon på at folk kjøper ting via lenker på sidene. (Affiliating)
  • Individuelle representanter for pyramidesalg eller "Multi-Level Marketing" listes ikke i Open Directory Project. Innsendte lenker til slike nettsteder blir slettet.
  • Nettsteder som hovedsaklig er annonsesider eller beskrivelser av lokale butikker og ikke tilbyr postordre eller nettsalg skal sendes til riktig underkategori i Regionalt.
Norskspråklige nettsteder som tilbyr produkter rettet mot barn og foreldre.
Kategorien omhandler nettsted som selger båter.
Slag-, stikk-, paintball- og kampsport-våpen skal oppføres i World: Norsk: Handel: Sport.
Fotoutstyr og fremkalling
Denne kategorien er for nettsteder som kun har annonsering for bil, MC og andre kjøretøy. Generelle bruktmarked/markedsplasser skal sendes til World: Norsk: Handel: Bruktmarked.
Norspråklige nettsteder som selger klær.
Til denne kategori sendes kun norskspråklige nettsteder som omhandler barneklær.
Her finnes nettsted for kunstgallerier som selger kunst.
Permanente utstillingsvirksomheter som ikke selger objektene hører i noen tilfeller hjemme i World/Norsk/Referanse/Museer/Kunst_og_kultur
Nettsted som omhandler importører, produsenter og forhandlere med fysiske butikkutsalg skal sendes til World: Norsk: Næringsliv: Nærings- og nytelsesmiddel: Helsekost
Kategorien samler butikker med utstyr beregnet på militære, vektere osv.
En oversikt over nettbutikker som selger musikk. Butikker som selger film og/eller spill i tillegg til musikk er listet i World: Norsk: Handel: Underholdning.

Denne kategorien er for nettsteder som selger produkter og effekter relatert til reiseliv.

Reisebyråer, flyselskap, hoteller, etc. listes i en av kategoriene i World/Norsk/Ferie_og_fritid/Reiser.

Norskspråklige nettsteder som selger underholdningsartikler som musikk, film, billetter og spill.
Norskspråklige nettsteder som selger elektriske, trykklufts- og/eller håndverktøy. Kategorien er ikke for husholdningsutstyr.