Om olika fritidsaktiviteter som inte är sport, spel eller kultur. t.ex. hobbies, aktiviteter, tidsfördriv, samlande m.m.
Vänligen anmäl din webbplats i lämplig underkategori. Om du placerar den korrekt kommer den att godkännas snabbare.
Här hittar du ämnen som rör radio som hobby, t ex Amatörradio, 27 MHz, DX-lyssning, scanning.
Webbplatser som huvudsakligen sysslar med att sälja antikviteter bör inte listas här utan i World: Svenska: Shopping: Antik och kuriosa
Denna kategori behandlar bilar som fritid, hobby och nöje.
Denna kategori är till för webbplatser där man kan bedömma och rösta på bilder.
Denna kategori handlar om drakar man flyger med snöra från marken, inte den eldsprutande varianten.
Denna kategori listar svenskspråkiga webbplatser om privatflyg, inklusive motorflyg, segelflyg, helikopter och skärmflygning. Kommersiell flygning, trafikflyg och militärflyg finns på andra håll i katalogen. Vissa relevanta besläktade kategorier som inte ligger under Nöjen_och_Fritid/Flyg är länkade härifrån med en @-symbol.
Webbplatser med i huvudsak Humoristiska inslag, såsom satir, bilder, etc. Var noggrann med att först leta i underkategorierna om din webbplats passar bättre i någon av dem.
Om alla sorters husdjur.
Anmäl endast webbplatser som handlar allmänt om hundar till den här kategorin.

Om din webbplats är på svenska och handlar om uppfödning eller omplacering av en viss ras, din egen renrasiga hund, en rasklubb eller information om någon ras, vänligen sök reda på rätt rasgrupp i kategorin Nöjen_och_fritid: Husdjur: Hundar: Raser. Anmäl därefter din webbplats i rätt underkategori till den specifika rasgruppen. Många raser har ännu ingen egen underkategori; webbplatser om sådana raser anmäler du till kategorin för din hunds rasgrupp. Till den kategorin anmäler du även din webbplats om den handlar om t.ex uppfödning av fler än en ras.

Om din webbplats däremot är på engelska (men fortfarande handlar om en viss ras) ska den anmälas till rätt underkategori i den engelskspråkiga katalogdelen, Recreation: Pets: Dogs: Breeds, istället. Om din webbplats finns både på svenska och engelska anmäler du den till både den svenska och den engelskspråkiga katalogen.

Om din webbplats handlar om försäljning av en produkt, anmäl den till Webbutiker: Husdjur: Hundar.

Om du har trimservice kan du anmäla din webbplats till rätt ort eller område i Regionalt.

Tack på förhand! Genom att du väljer rätt kategori kommer det att gå snabbare för webbplatsen att granskas.

Webbplatser som handlar uteslutande om klättring.
Sysslar med något som brukar rubriceras reenactment, levande historia eller historiskt återskapande. De fokuserar på hantverk, de historiska konsterna och livsvillkoren samt gör detta för en publik på muséer eller festivaler. Fokus ligger på hantverket och det historiska kunnandet.
Här listas svenskspråkiga sajter som har att göra med s.k. reenactment, levande historia eller historiskt återskapande.

Mat

Webbplatser om mat. Observera att det finns underkategorier som din webbplats kanske passar bättre i.
Cateringfirmor listas inte här. De listas i sin hemkommuns kategori under World/Svenska/Regionalt/Europa/Sverige. Skickar du in en cateringfirma till den här kategorin så kommer det att ta mycket längre tid innan den listas.
Webbplatser om bil- båt- och tågmodeller, dockskåp och andra slags modeller listas här. Även klubbar för modellbyggare listas här. Webbutiker för modellbyggare och hobbyister finns i World/Svenska/Webbutiker/Hobby_och_fritid.
Observera att vissa typer av modeller har egna underkategorier. Försök hitta den mest specifika kategorin för din webbplats.

Webbutiker, där man kan köpa modeller eller tillbehör via webben, skickas till World/Svenska/Webbutiker/Hobby_och_fritid.
Webbplatser om fritidssysselsättningen Motorcyklar. Observera att det finns underkategorier som din webbplats kanske passar bättre i.
Här listas bara webbplatser om MC och mopeder som hobby. Sajter för MC-butiker listas i den kommun som butiken ligger i, under World/Svenska/Regionalt/Europa/Sverige. Säljer webbplatsen MC-prylar över nätet så ska den skickas in till World/Svenska/Webbutiker/Fordon/Motorcyklar.
Om alla olika aspekter av resor. Flygbolag, resebyråer, tips, reseberättelser och så vidare.
Enskilda hotell, vandrarhem och liknande ska anmälas till under rätt ort i World: Svenska: Regionalt. För hotell utanför Sverige och Finland anmäler man till respektive landskategori.
Samlande
Scouting är en global rörelse för unga människor. Den grundades 1907 av lord Robert Baden-Powell of Gilwell och det finns nu över 25 miljoner scouter över hela världen.
Om olika sorters vapen som skjuter iväg projektiler, d.v.s. både krutvapen och luftdrivna dito.
Icke kommersiella sajter om fullstora tåg och järnvägar.
Vänligen anmäl endast sajter om fullstora tåg och järnvägar till denna kategori. Anmäl endast sajter på svenska. Sajter på engelska hör hemma i Recreation: Trains and Railroads.