My Account
La filologia és la disciplina que estudia l'estructura i evolució d'una llengua principalment mitjançant l'anàlisi de textos i les relacions amb les cultures que les han produït. Mentre que la lingüística és la disciplina que estudia el llenguatge i s'interessa per la descripció de l'estructura i el funcionament de les diferents llengües.

Llengua catalana
World/Català

Aquesta categoria engloba tant els llocs relacionats amb la filologia catalana, com els que tracten de lingüística catalana. Els llocs web sobre lingüística general o referida a altres llengües (així com la resta de filologies) ho trobaràs estructurat a la categoria World/Català/Ciència_i_tecnologia/Ciències socials/Lingüística.

Tots els llocs que envïis han de ser en català. Si són en algun altre idioma, fes-lo arribar a aquella part del directori (per saber si hi ha aquesta categoria en altres idiomes mira la pàgina pública, on surten detallats).

No enviïs els llocs a la categoria arrel. Busca la subcategoria més adequada per ubicar-la al lloc que li correspon.

Des d''aquí també tindràs accés a tots els recursos docents sobre el català i cursos per aprendre''l (directament o a través d''enllaços@).

més informació (només editors)

Centres especialitzats en la resolució de dubtes lingüistics i per escriure en català amb seguretat. Generalment ofereixen serveis d'atenció de consultes lingüístiques, informació sobre recursos lingüístics i sobre eines informàtiques i disponibilitat de models de documents per a associacions i empreses.
Aquesta categoria està subcategoritzada. Intenta trobar la col·locació adequada de la URL que ens proposes i no deixar-ho en la categoria principal.
Blogs sobre serveis i recursos lingüístics.
Adreces relacionades amb paremiologia (refranys, dites, frases fetes, proverbis, etc.) i jocs lingüístics (enigmística en general, endevinalles, palíndroms, embarbussaments, etc.).
La Filologia és la disciplina que estudia l'estructura i evolució d'una llengua principalment mitjançant l'anàlisi de textos i les relacions amb les cultures que els han produït. Aquí hi trobarem els llocs web, articles i treballs que tractin de la història de la llengua catalana, de temes d'onomàstica catalana i de fixació i anàlisi de textos antics catalans.
Biografies, bibliografies, currículums, publicacions i estudis sobre filòlegs i lingüistes que tinguin l'especialitat en filologia catalana.
Els filòlegs o lingüistes que tenen especialitats de lingüística general o d''altres llengües que la catalana hauran d''anar llistats a World/Català/Ciència_i_tecnologia/Ciències_socials/Lingüística/Gent .
La Gramàtica s'ocupa de descriure una llengua des del punt de vista fonètic, fonològic, morfològic, lèxic, sintàctic i semàntic. Aquí llistarem aquells recursos i enllaços relacionats amb la normativa aplicable a la llengua catalana. Des de l'aportació de gramàtics a donar clarícies a punts foscos de la normativa, fins a detecció de barbarismes. Des de biografies i obres de gramàtics il·lustres, fins a reculls que busquen polir la nostra llengua.
Portals, directoris i llocs web de recursos generals de llengua catalana, que aporten continguts diversos i de temàtiques variades.
La lingüística catalana és la disciplina que estudia el llenguatge i s'interessa per la descripció de l'estructura i el funcionament de la llengua catalana.
Observa que s''ha subcategoritzat en les diferents branques d''estudi. Cerca la més adequada per l''enllaç que tramets.
Llistes de distribució, grups de notícies, fòrums o xats dedicats a parlar sobre qüestions de llengua. Per a professionals o no professionals.
Concursos, premis i altres atorgaments lliurats a treballs sobre llengua, persones o entitats.
La Terminologia estudia les nocions pròpies de les llengües d'especialitat i de llurs definicions. Aquí, dncs, hi tindran cabuda tant aquells organismes o serveis que ofereixin assessorament i eines en aquest camp, com aquells reculls de termes i d'expressions propis d'una determinada ciència, art, autor, època, etc. (diccionaris d'especialitat, glossaris, lèxics i vocabularis).