Curlie

Curlie redacteur worden

Wat doet een Curlie redacteur?

Redacteuren selecteren, evalueren, beschrijven en categoriseren websites. Ze zijn verantwoordelijk voor het bekijken van aanmeldingen in hun categorieën en het opnemen van sites die voldoen aan de voorgeschreven redacteursrichtlijnen. Redacteuren doen mee met het Curlie door een categorie aan te vragen die hun interesse heeft. Over het algemeen worden nieuwe redacteuren in het begin toegelaten in kleine categorieën, later kunnen ze hun werkgebied uitbreiden als ze genoeg ervaring hebben opgedaan.

Aangezien dit een zelfbesturende gemeenschap is, doen redacteuren vaak een hoop andere dingen naast het opnemen van websites. Redacteuren met verstand van programmeren helpen met het bouwen van hulpmiddelen voor het redactiewerk en delen die dan met de andere redacteuren. Ervaren redacteuren bieden zich aan als mentor voor nieuwe redacteuren. Sommige redacteuren starten projecten om de algehele kwaliteit van de index te verbeteren of om de achterstand in aanmeldingen te verminderen. Voor redacteuren zijn er geen grenzen in termen van wat zij hier kunnen doen. Dat maakt Curlie een bijzonder leuk en interessant project.

Hoe word ik een Curlie redacteur?

Om redacteur te worden, dien je een aanvraagformulier in te vullen. Ga naar de categorie die je interesseert en klik dan op het icoontje naast de categorie naam.

Je aanvraag zal worden bekeken door een ervaren redacteur uit de gemeenschap. We ontvangen honderden aanvragen en bekijken elke aanvraag individueel, dus maak je geen zorgen als het enkele dagen duurt voordat je een antwoord krijgt. Houd er rekening mee dat we aanvragen soms afwijzen en dat een aanvraag geen garantie is voor toelating.

Het is ook mogelijk om je eigen categorie aan te maken en te beheren door een Curlie-gebruikersaccount te openen. Dit is niet hetzelfde als redacteur zijn, aangezien redacteuren binnen de mappenstructuur werken.

Zijn er vereisten voor het redacteur zijn?

Iedereen is welkom om mee te helpen met Curlie. Alles wat je nodig hebt, is een interesse of een passie en een computer. Ook al zijn er geen specifieke vereisten, we zijn op zoek naar mensen met een oprechte interesse om te werken aan een index die vrij van commerciële belangen en subjectiviteit is. Rechtvaardigheid en objectiviteit voeren hier de boventoon. Degenen die nog steeds geloven dat het web gratis en toegankelijk voor iedereen zou moeten zijn, zonder vooringenomenheid en onnodige ruis, zullen het meeste plezier beleven aan de Curlie ervaring. Toekomstige redacteuren zullen moeten laten zien dat ze een scherp oog hebben om kwalitatief goede en nuttige sites te vinden. Verder dienen ze te beschikken over aandacht voor detail, goede grammaticale- en spellingsvaardigheden, en dat ze communicatief vaardig zijn.

Moet ik een bepaalde hoeveelheid tijd in het redacteurschap steken?

Er is geen vereiste voor de hoeveelheid tijd die je aan Curlie besteedt. We waarderen elke hoeveelheid tijd die je kan besteden om de index te verbeteren en te ontwikkelen. Om de gemeenschap in beweging te houden, verlopen redacteursaccounts indien deze 4 maanden niet actief zijn. Dit geeft een andere redacteur de kans om de verantwoordelijkheid over te nemen, waar een inactieve redacteur het mogelijk heeft laten liggen.

Als je account verlopen is, kan je een aanvraag voor herstel indienen.

Kan ik een categorie aanvragen waar al een redacteur aanwezig is?

Ja. Veel categorieën hebben één of meerdere redacteuren.

Heb je tips voor het invullen van het formulier om redacteur te worden?

Er is geen magische formule voor het indienen van de perfecte aanvraag. Je aanvraag zal worden beoordeeld op een paar unieke factoren die gerelateerd zijn aan de categorie waarvoor je je aanmeldt. Over het algemeen dienen aanvragers een kleine, onderontwikkelde categorie uit te kiezen – categorieën met tussen de 15 en 100 vermeldingen zijn doorgaans een goede keuze. Gewoonlijk worden aanvragers van een grote, ontwikkelde categorie gevraagd om aandachtsgebied te verkleinen door een kleinere categorie aan te vragen.

Wij zien een aanvraag als een indicatie van het redactiewerk dat je zult gaan afleveren. Een doordachte, goed geschreven aanvraag zonder reclametaal heeft een veel grotere kans om geaccepteerd te worden dan een slordige, slecht geschreven aanvraag vol met promotionele en subjectieve teksten. Tenslotte, wees eerlijk over de relaties die je hebt met andere websites. Webmasters en site-eigenaren, hun vrienden en familie mogen uiteraard toetreden zolang ze maar vanaf het begin eerlijk zijn over deze relaties.

Kan ik meer dan één redacteursaccount hebben?

Nee. Alle redacteuren mogen maar één inlognaam en wachtwoord hebben. Het hebben van meerdere inlognamen wordt gezien als misbruik en alle accounts zullen beëindigd worden wanneer dit ontdekt wordt.

Wat voor soort compensatie is er beschikbaar voor redacteuren?

Curlie is een niet-commerciële organisatie, opgericht tijdens de Open Source beweging die een uitgebreide lijst met succesvolle softwareprojecten ontwikkeld heeft, gemaakt door onbetaalde vrijwilligers. Curlie geeft de mogelijkheid aan internetgebruikers over de hele wereld om samen te komen en voor andere internetgebruikers een onbevooroordeelde index te bouwen die vrij te gebruiken en te distribueren is. Om die reden is het dat redacteuren financieel niet gecompenseerd worden.

Eén van de unieke dingen aan Curlie is de gemeenschap van vrijwilligers die altruïstisch hun tijd en kennis beschikbaar stellen om terug te geven aan de rest van de internetgemeenschap. Redacteuren editen voor de lol en liefde die het met zich meebrengt, in de geest van de bevordering van een gratis en toegankelijk web.