Curlie

Over Curlie

Curlie is de grootste door mensen onderhouden index van het web. Het wordt bijgewerkt door een enthousiaste, wereldwijde gemeenschap van redacteur-vrijwilligers.

Geschiedenis

Curlie was voorheen bekend als DMOZ en het Open Directory Project, en is opgericht in de geest van de Open Source-beweging. Wij zijn de enige grote webindex die 100% gratis is. In overeen stemming met onze gebruikslicentie zijn er geen kosten verbonden aan het indienen van een site in de index of het gebruik van Curlie's gegevens.

Doel

Met de enorme groei van het internet biedt Curlie de gemeenschap de middelen om de beste inhoud te vinden en categoriseren.

Jij kunt eraan deelnemen

Net als in iedere andere gemeenschap krijg je terug wat je erin stopt. Curlie geeft de gelegenheid aan iedereen om bij te dragen.

Dat kan op verschillende manieren:

Rapporteer een probleem met een huidige vermelding
Stel een nieuwe site voor om in een specifieke categorie te worden vermeld
Meld je aan als vrijwillige redacteur voor een categorie
Houd je eigen Curlie-verzameling bij

Een probleem melden

Wanneer u op een sitevermelding klikt of erover beweegt, wordt het -pictogram weergegeven. Klik op het pictogram om een probleem met die vermelding te melden. Vul het formulier in en een redacteur zal het opvolgen.

Stel een site voor

Als de categorie die u doorbladert open is voor nieuwe suggesties, verschijnt het -pictogram ernaast. Klik erop en vul het formulier in, en een redacteur zal het opvolgen. Kijk hier voor meer details.

Word redacteur

Wanneer de categorie die u doorbladert aanvragen voor nieuwe editors accepteert, verschijnt het -pictogram ernaast. Als u goed geïnformeerd bent over het onderwerp en geïnteresseerd bent in bewerken, klikt u op het pictogram en vult u het formulier in.

Als uw aanvraag wordt geaccepteerd, heeft u toegang tot een uitgebreide set tools waarmee u eenvoudig koppelingen kunt toevoegen, verwijderen en bijwerken. Nadat u ervaring heeft opgedaan, kunt u zich aanmelden voor aanvullende en mogelijk bredere categorieën.

Met slechts een paar minuten van uw tijd kunt u helpen het internet te verbeteren en erkend worden als een expert op het door u gekozen onderwerp. Voor meer informatie over redacteur worden, ga hier.

Meer informatie: