Curlie

Despre Curlie

Curlie este cel mai vast şi mai comprehensiv director de pe Web, editat de către oameni. El este construit şi administrat de către o vastă comunitate globală formată din editori voluntari.

Republica mediului Web

Mediul Web continuă să se dezvolte într-un ritm impresionant. Motoarelor de căutare automate le este din ce în ce mai des imposibil să ofere rezultate utile căutărilor online. Grupurile de mici dimensiuni de editori cu plată nu fac faţă înscrierilor, iar acest fapt se răsfrânge asupra calităţii şi clarităţii directoarelor lor web. Totodată, link-uri de demult expirate încep să apară cu regularitate, iar astfel de grupuri de mici dimensiuni nu pot ţine pasul cu rata de expansiune a Internetului.

În loc să contracareze rata explozivă de extindere a Internetului, Curlie oferă Internetului mijloacele indispensabile pentru propria-i organizare. Pe măsură ce Internetul se extinde, numărul său de cetăţeni creşte exponenţial. Fiecare dintre aceşti cetăţeni pot organiza o mică porţiune a mediului web şi o pot prezenta restului populaţiei de pe web, înlăturând părţile maligne şi inutile şi păstrând doar conţinutul de cea mai bună natură.

Catalogul web definitoriu

Curlie urmează calea celor mai importante proiecte ale secolului XX axate pe editori/contribuitori. În mod similar Dicţionarului Oxford English, cel care are acum ultimul cuvânt de spus despre cuvinte, datorită eforturilor depuse de voluntari, Curlie tinde spre a deveni catalogul Web definitoriu.

Curlie a fost fondat în spiritul mişcării Open Source şi constituie singurul director web de anvergură disponibil 100% gratuit. Nu se percepe şi nici nu se va percepe vreodată o taxă de înscriere a unui site în director şi/sau pentru a utiliza datele incluse în director. Datele din Curlie sunt disponibile gratuit tuturor celor care consimt licenţei noastre de liberă utilizare.

Dumneavoastră puteţi face diferenţa

Ca oricare altă comunitate, primiţi ceea ce oferiţi. Curlie oferă tuturor oportunitatea de a contribui.

Înscrierea este uşoară: alegeţi un subiect cu care sunteţi deja familiarizat şi înscrieţi-vă. Deţinem un comprehensiv set de instrumente utile în a adăuga, şterge şi actualiza link-uri în câteva secunde. Pentru câteva minute din timpul dumneavoastră, puteţi face din mediul Web un mediu îmbunătăţit devenind, totodată, un expert recunoscut în domeniul pe care l-aţi ales.

Alăturaţi-vă Curlie

  1. Găsiţi o categorie pe care aţi dori să o administraţi.
  2. Accesaţi link-ul (deveniţi editor), situat în partea de sus a paginii categoriei.

Remarcaţi că unele categorii nu conţin link-ul (deveniţi editor); în acest caz, trebuie să căutaţi o categorie mai specifică faţă de care sunteţi interesat şi acolo să vă înscrieţi. Din momentul în care v-aţi alăturat editorilor din Curlie şi după ce obţineţi experienţă în editare, puteţi face cerere pentru categorii de interes general.

Informaţii suplimentare